101 vragen aan de juf

Wannebestelekind-basisschool-vragen-oudersr je kind voor het eerst naar de basisschool gaat, gaat er een nieuwe wereld voor hem open. Ook voor zijn ouders! De basisschool wordt de nieuwe plek waar je kind zijn eigen leventje gaat leiden, met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die willen afspreken na school. Er wordt van alles van hem verwacht, hij wordt beoordeeld en krijgt een rapport. Jouw kleine zoon of dochter blijkt ineens ‘aandachtspunten’ te hebben. Als ouder op het schoolplein hoor je verhalen over leer- of gedragsproblemen en je vraagt je af of jouw kind hier ook mee te maken heeft. Ouders hebben vaak tientallen vragen over hun kind op de basisschool.

In ‘101 vragen aan de juf’ hebben we de belangrijkste vragen én antwoorden bij elkaar gezet. De vragen komen van de website van het tijdschrift J/M, de antwoorden zijn van  ‘J/M voor ouders’ schoolcoach tevens schooljuf, Nathalie van Thiel.

‘In mijn antwoorden en adviezen probeer ik  duidelijk te maken wat ouders nu eigenlijk van een leerkracht mogen verwachten. Ik leg uit hoe dingen in zijn werk gaan binnen de schoolmuren, geef tips over het voeren van een gesprek met de leerkracht en verwijs je naar handige websites voor meer informatie.’

Nathalie is naast leerkracht ook moeder van vier kinderen, daardoor herkent ze de vragen als ouder én als juf, waardoor ze het best mogelijke antwoord geeft op de vragen. Het boek is ook zeer geschikt voor juffen en meesters van het basisonderwijs.

101 vragen aan de juf
Nathalie van Thiel
full colour, 240 blz. € 19,95
isbn 9789491141140

Een uitgave van Onderwijs van nu