10 gezonde werkgewoontes

10_gezonde_werkgewoontes_balans-werk-stress Werkbestelend Nederland kent veel stress, en we hebben moeite om een balans te vinden tussen werk en privé.Gezond leven, je energiek voelen en optimaal presteren, we willen het allemaal. Toch lukt het niet iedereen.  Hoe komt dat? Goede voornemens alleen zijn niet genoeg. Je moet er ook werk van maken en nog belangrijker: het volhouden. Dat is precies waar dit boek je bij helpt.

Rogier van Hoorn is fysiotherapeut en executive coach en geeft je inzichten en praktische tips over hoe je in kleine stapjes jouw wensen kunt realiseren en hoe je gezond gedrag volhoudt. In dit boek presenteert hij gezonde gewoontes waarmee je de dagelijkse stress en hectiek ontspannen het hoofd kunt bieden, thuis en op het werk. Met tien openhartige verhalen van mensen uit de top van het bedrijfsleven over wat voor hen werkt. En oefeningen voor op kantoor, recepten en slaaptips. Een boek voor iedereen die mentaal en fysiek fit wil blijven.

10 gezonde werkgewoontes
Presteren en in vorm blijven is makkelijker dan je denkt
Rogier van Hoorn
isbn 9789491757358, hardcover
184 blz, fullcolour, € 17,50
Bestel 10 gezonde werkgewoontes bij de webshop van de uitgeverij: BetereBoeken.nl

Bekijk hier het inkijkexemplaar

 

‘Zeker een aanrader wanneer je gezonder op het werk wilt zijn en minder last wilt hebben van stress.’
30daychallenges.nl

 

Inhoud
1. Je energie in balans

2. 10 gezonde werkgewoontes

Klaas Knot
Gewoonte 1: Beweeg op je werk

Suzanne Jungjohann
Gewoonte 2: Versterk je lichaam

Lex Peters
Gewoonte 3: Eet en drink bewust

Guy van Doremalen
Gewoonte 4: Slapen voor je werkt

Hans van der Noordaa
Gewoonte 5: Zoek stress op

Gerard Kleisterlee
Gewoonte 6: Doe één ding tegelijk

Martin Harms
Marc de Hond
Gewoonte 7: Laad jezelf op

Johan van Hall
Gewoonte 8: Reguleer je emoties

Ronald Latenstein
Gewoonte 9: Bepaal eerst je prioriteiten

Erik Trip
Gewoonte 10: Wees positief

3. Creëer je gezonde werkgewoonte

4. Medewerkers uit balans

balans-werk-stress-rogier-van-hoornVan jongs af aan is Rogier van Hoorn (1971) gefascineerd door alles wat met sport te maken heeft. Op zijn twaalfde gaat hij met een vriendje mee naar de Haagse squash en hij is sindsdien een fervent squashbeoefenaar. Tijdens zijn studie fysiotherapie stimuleert hij als fitnesstrainer in het Amstel Hotel mensen in beweging te komen.

Na de opleiding fysiotherapie en manuele therapie richt hij samen met Sander de Casparis HC Health op (1997). Samen geloven ze dat vitale medewerkers de wereld in beweging brengen en hebben ze de passie om medewerkers van organisaties weer de regie terug te geven over hun eigen gezondheid. Met HC Health ontwikkelden ze in 2010 HelloFysio. Daarmee waren ze de eerste in Nederland om fysiotherapie in e-health vorm aan te bieden. Deze online fysiotherapie ondersteunt de cliënten om zelf aan de slag te gaan met oefeningen en tips. Organisaties zoals KLM, CSU en IKEA maken gebruik van deze online dienstverlening. Samen met zeventig professionals dragen ze met inhouse interventies zoals arbeidsfysiotherapie, beweegcoaching, stoelmassage en coaching en training bij aan de mentale en fysieke vitaliteit van medewerkers van grote organisaties zoals ABN AMRO, Delta Lloyd en ANWB.

De afgelopen tien jaar ondersteunt Rogier organisaties en hun executives in het optimaliseren van de gezondheid en vitaliteit. Rogier is een expert op het gebied van corporate wellbeing en een veelgevraagd executive coach en spreker.