90 Minutes pers

Persbericht 90 Minutes

Omslag 90 Minutes, je leven in 90 minuten

 

 

 

 

 

 

 

 

Eddy de Heij

 

 

 

 

 

 

 

Eddy de Heij over 90 Minutes:
Het ontstaan van 90 Minutes vond plaats op de tribunes van Camp Nou, de thuishaven van FC Barcelona. Samen met een heel goede vriend ontdekten wij daar de gelijkenis van een voetbalwedstrijd en het gewone leven.
Als mid-veertigers stelden we vast dat we feitelijk aan de tweede helft van ons leven waren begonnen. We keken met plezier en voldoening terug op de eerste helft. Niet dat alles even soepel verlopen was, maar wat er ook gebeurde we gaven nooit op. Het praten en denken in voetbaltermen werkte inspirerend en aanstekelijk. De zoon van mijn vriend, een getalenteerd voetballer, pikte het gelijk op. Door te denken in voetbaltermen, wist hij precies waar hij stond en waar hij naartoe wilde.

Aangemoedigd door dit succes, stelde ik mijzelf de vraag: Wat als het leven een voetbalwedstrijd is van 90 minuten?
Ik selecteerde 11 aspecten die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van je leven. Die bespreek ik graag met je in 90 Minutes. Ik wens je veel leesplezier en hoop dat een aantal verhalen je aan het denken zetten. Als dat lukt is mijn missie geslaagd.

 

Eddy de Heij heeft meer dan 20 jaar internationale ondernemerservaring. Hij werd geboren in Nederland en woont in Barcelona, de voetbalhoofdstad van de wereld. Hij is actief als ondernemer, investeerder en mentor en richt zijn aandacht op Digital Media en Blockchain Projects. Hij adviseert startups over de hele wereld, in New York, Barcelona, Amsterdam en Japan. Op zijn 45ste kijkt Eddy terug op de eerste helft van zijn leven, en in dit boek deelt hij enkele ervaringen en inzichten die hij zowel in zijn leven als in het bedrijfsleven heeft gehad. Hij wil deze ervaringen nu delen met de jongere generatie. In 90 minuten kiest Eddy voetbal als een metafoor die hij privé en zakelijk vaak gebruikte om dagelijkse uitdagingen te visualiseren.