Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?

cover-waar-heb-ik-nou-eigenlijk-voor-gestudeerd-smallWaabestelr heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? Een vraag die veel starters op de arbeidsmarkt bezighoudt. Als je net bent afgestudeerd, weet je vaak nog niet waartoe je in staat bent en bij welk werk dat past. Bovendien is de werkloosheid onder jongeren hoger dan ooit.

In dit boek vertellen 28 starters wat zij zijn gaan doen na hun afstuderen en wat zij aan toekomstige starters kunnen meegeven. Auteur Nina Janssens haalt uit die verhalen vijf strategieën voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt: bij jezelf beginnen, beslagen ten ijs komen, investeren in jezelf, opvallen in de massa en voor jezelf beginnen.

Een werkloze periode is niet leuk, maar kun je heel goed benutten om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen toekomst vorm te geven. Het is zonde om op de bank te gaan zitten wachten tot iemand positief op je sollicitatie reageert. Voor op de bank zitten heb je sowieso niet gestudeerd.

‘Optimistisch getoonzet boek waarin veel jonge werkzoekenden herkenning, houvast, inspiratie en vele tips en adviezen kunnen vinden’, M.H. Langelaan

Een prima cadeau voor afstudeerders en stagiairs!

Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?
Over hoe je aan het werk komt als net-afgestudeerde
Nina Janssens, 160 blz, € 15
Bestel Waar heb ik nu eigenlijk voor gestudeerd bij de webshop van de uitgeverij: BetereBoeken.nl

Bekijk het inkijkexemplaar

afgestudeerd-wat-nu-Annemarie_Appelmanafgestudeerd-wat-nu-Robbert_Maasafgestudeerd-wat-nu-Liset_Schrijversafgestudeerd-wat-nu-Ralph_Beckers

 

 

 

 

 

afgestudeerd-werkloosheid-afgestudeerden

 

 

 

 

facebook

 

Kijk ook op de Facebookpagina Afgestudeerdwatnu

 

Nina_Janssens_bwNina Janssens studeerde in augustus 2014 af aan de Universiteit van Amsterdam waar zij de bachelor Media & Cultuur en vervolgens de master Television and Crossmedia Culture volgde. Nadat Nina haar diploma in ontvangst had genomen, begon zij met goede moed aan haar zoektocht naar een leuke baan. Dat bleek geen gemakkelijke. Televisiewetenschappers worden zelden of nooit gezocht. Ze besloot haar werkloze periode te gebruiken om lotgenoten met inspirerende verhalen op te zoeken. De verhalen bundelde ze in dit boek. Ook geeft ze workshops en lezingen over de arbeidsmarkt voor vers afgestudeerden.