En toen ging de bel

bestelEn toen ging de belOmslag En toe ging de bel LR
De enorme impact van fatale bedrijfsongevallen
Laura Brugmans

Halfelf ’s avonds. De bel gaat. Vanaf de bank kijk ik de donkere gang in naar de voordeur. Ik was laat thuis vandaag en ik zit net met een wijntje voor de tv. We hadden in de kapsalon een trainingsavond. Ik doe het licht aan en open de deur op een kier. Politie! “Bent u mevrouw Brugmans?”

In ‘En toen ging de bel’ beschrijft Laura Brugmans haar ervaringen rondom het dodelijke arbeidsongeval van haar echtgenoot in 2012. Openhartig vertelt ze hoe het is om plotseling haar man te verliezen. Over het ongeloof, het verdriet, de boosheid, de rouw, de eenzaamheid en het vele geregel. Hoe ga je door, als je wereld op zijn kop staat?

Indringend beschrijft ze ook de juridische nasleep van het ongeval in de Rotterdamse haven. Plotseling zijn naast het rouwproces ook de arbeidsinspectie, de officier van justitie en letselschadeadvocaten in haar leven.

Laura Brugmans deelt haar persoonlijke verhaal om meer aandacht te vragen voor slachtoffers en nabestaanden van dodelijke bedrijfsongevallen. Bovendien wil ze de aandacht voor veiligheid op de werkvloer stimuleren en vergroten. Want jaarlijks komen er in Nederland zo’n tachtig mensen om door een ongeval op het werk.

Met bijdragen van Wim Eshuis, onderzoeker naar gezond en veilig werken, Henk Wimmenhove, teamleider Inspectie SZW en Joost van der Lecq, bestuurder bij FNV Havens.
isbn 9789491757112, 132 blz softcover, 1e druk, januari 2015, € 19,95,
bestel hier het papieren boek

e-book: isbn 9789491757136, € 13,45,
Bestel En toen ging de bel bij de webshop van de uitgeverij: BetereBoeken.nl
bestel hier het ebooklogo-ebook

Bekijk het inkijkexemplaar.
Lees en beluister verschillende interviews met Laura Brugmans (o.a. Hart van Nederland, AD, RTV Rijnmond)

De opbrengst van dit boek gaat naar de Stichting Arbeidsongevallen in oprichting.

stichting-arbeidsongevallen-logo

 

Wat biedt dit boek? Herkenning voor nabestaanden, hulp bij het eigen verwerkingsproces, inzicht in zowel de menselijke kant van een bedrijfsongeval als de ‘zakelijke’ kant, toegankelijke informatie over de procedures, inzicht voor hulpverleners in wat er bij nabestaanden speelt. ’En toen ging de bel’ belicht arbeidsongevallen vanuit verschillende invalshoeken, waardoor je als lezer voortaan met andere ogen naar krantenberichten over anonieme bedrijfsongevallen kijkt.

 

Top