Boek uitgeven in eigen beheer

boek-uitgeven-eigen-beheer-centraal-boekhuisLoop jij rond met een plan voor een non-fictie boek? Maak vrijblijvend een afspraak voor een goed advies over je opzet en de uitgeefmogelijkheden.

Wil je het helemaal zelf doen? Je boek uitgeven in eigen beheer is een uitdagende klus. Je moet regelen dat je boek bij de online boekwinkels staat en dat elke boekwinkel het boek kan leveren aan klanten. In Nederland kun je dat alleen goed doen als je je aansluit bij CB (voorheen Centraal Boekhuis). Maar dat is prijzig en vooral vrij ingewikkeld. Je krijgt een hoop jargon uit het boekenvak over je heen, en er is niemand die je kunt bellen om je alles uit te leggen.

Laat ons de distributie voor je doen. We plaatsen je boek bij CB, en daarmee is het te koop via alle online boekhandels en kan elke bol-com-zelf-boek-uitgevenboekwinkel in Nederland en Vlaanderen je boek bestellen.

Een waarschuwing is wel op zijn plaats. Als je boek bij Bol.com staat, wil dat niet zeggen dat je vanzelf gaat verkopen. Je moet wel moeite doen om aan je potentiële lezers en de boekwinkels te vertellen dat het er is.zelf-managementboek-uitgeven

Wat zijn de voorwaarden?
– Voor het gebruik van de CB-aansluiting, het op voorraad houden van je boek en onze ondersteuning betaal je € 37,50 per maand, met een opzegtermijn van 2 maanden.
– Wil je alleen een e-book? Dan zijn je maandelijks kosten € 12,50
– Wij vragen je isbn aan voor € 15
– We regelen een barcode voor  € 30 (verplicht om achterop je boek te plaatsen als je via de boekhandel geleverd wil worden, niet voor e-books)
– Je boek moet non-fictie zijn, professioneel gemaakt en relevant (dat is nogal subjectief, we hebben het er dus nog met je over).
– Jij krijgt van ons 25% van de winkelprijs bij verkoop van je boek via de boekhandel. (De rest is marge voor de boekhandel, kosten van CB, administratie en een klein percentage voor de uitgeverij). Bij Printing on Demand krijg je ongeveer 12,5%, dat moeten we per geval bekijken.
– Je boek is van jou. Van alles wat je zelf verkoopt krijg je uiteraard 100% van de opbrengst. Je moet er wel 9% btw over afdragen.

Vinden wij dat je boek goed past bij BigBusinessPublishers? Dan plakken we er graag ons logo op en zetten we het in onze webshop. Misschien wagen we er een mailing aan naar onze klanten, of proberen we eens een advertentie. Past je boek niet zo goed bij ons, dan distribueren we het onder een ander merk.

Je stuurt zelf je boeken naar CB met onze instructies. Je krijgt ook een lijstje met materialen die Bol.com en dergelijke nodig hebben om je boek in hun etalage te zetten.

Maak een afspraak

Optionele extra services:
– Advies en (her)schrijven van je flaptekst: € 75
– Persbericht opstellen en verzenden via ANP aan maximaal 300 relevante media en journalisten: € 250
– Een voorraadverplaatsing naar jou. Je kunt op elk moment boeken uit je voorraad bij CB naar jezelf laten sturen. Kijk hier voor de tarieven.
– Grafisch ontwerp, vormgeving, drukwerk, printing on demand. We werken met de vormgevers van Twin Media, met verschillende drukkers en met een prima Printing on Demand-dienstverlener. We kunnen je altijd een scherp voorstel doen.
– Je boek meenemen in een mailing aan alle boekhandels € 50
(We sturen maandelijks een bericht met nieuw verschenen titels aan de boekwinkels. Dit is alleen interessant voor titels die boekwinkels graag in de winkel willen leggen. Boeken voor zeer kleine niches profiteren hier niet van.)

Wil je snel aan de slag met het schrijven van je boek? Bekijk dan het stappenplan van Boekredactie.nl.

 

Aangesloten bij

Logo_De_Vrije_UItgevers_2 CB LogisticslogoCiando logo-knv-Koch_Neff_Volckmarlogo Amazon

bol-com-zelf-boek-uitgeven

zelf-managementboek-uitgeven

 

 

 

sbb-beeldmerk

 

BigBusinessPublishers is een erkend leerbedrijf, door stichting beroepsonderwijs bedrijfsleven