De V-factor

V_factor_omslagHRbestelDe V-factor staat voor alle levens- en werkervaring die je hebt zodra je de veertig bent gepasseerd. Geleerde lessen, natuurlijk overwicht, zelfstandigheid, relativeringsvermogen, allemaal prachtige kwaliteiten die je prima kunt inzetten voor de tweede helft van je loopbaan. Dit boek helpt je om een plan te maken voor het vervolg van je carrière aan de hand van jouw V-factor.

De hoofdpersonen Sandra en Frank worden tijdens hun vakanties allebei onverwacht aan het denken gezet over hun loopbaan. Sandra realiseert zich op een pelgrimstocht dat ze overal vanzelf is ingerold. En een vriendin op de camping zet Franks loopbaan en leven behoorlijk op z’n kop.

In deze unieke loopbaanroman krijg je als lezer tussendoor vragen en oefeningen om zelf aan de slag te gaan. Je ontdekt wat je werkelijk belangrijk vindt, waar je talenten liggen en wat je wilt bereiken. En daar blijft het niet bij. Als je het boek uit hebt, heb je je eigen actieplan om jouw loopbaan een nieuwe impuls te geven.

portretJosienSneek.fotoChrisGorzemanJurist Josien Sneek (1958) was tientallen jaren ambtenaar. Op haar 53e schoolde ze zich om van bestuursrechtjurist tot professional trainer en coach en startte een eigen bedrijf: Ervaren Ambtenaren Training & Coaching. Ze coacht 40+ ambtenaren en verzorgt trainingen en workshops. www.ervarenambtenaren.nl

‘Dit boek biedt veel ondersteuning en inspiratie. Ik beveel De V-factor aan iedere 40+ ambtenaar van harte aan!’
Pieter Winsemius
Voormalig minister van VROM

‘Geschikt voor iedereen die zich wil herbezinnen op zijn of haar loopbaan of als werkboek voor zelfonderzoek.’ Loopbaanvisie over ‘De V-factor’.

Josien Sneek
De V-factor
Loopbaanroman voor de 40+ ambtenaar
isbn 9789491757068
160 blz, softcover
€ 19,95
Bestel De V-factor bij de webshop van de uitgeverij: BetereBoeken.nl

De V-factor is ook geschikt om in te zetten bij mobiliteitstrajecten. Bij tien exemplaren of meer kunt u een aantrekkelijke korting krijgen.

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Bekijk hier de trailer:

 

‘Leuk om te lezen, en zeer bruikbaar voor iedereen die zich afvraagt hoe hij zijn loopbaan verder wil vormgeven.’
(Onderwijs en Ontwikkeling, oktober 2014)

‘Het boek biedt herkenbare verhalen, aanzetten tot reflectie en praktische handreikingen om ook in de tweede helft van je ambtelijke loopbaan te bepalen waar je kracht ligt en waar je energie van krijgt.’ GerdjanP op Bol.com

‘Een echte aanrader voor wie nu eens niet veel gepsychologiseer wil, maar lekker concreet aan de slag wil.’ MarjaGast op Bol.com

Voor wie is dit boek vooral interessant?

Voor 40+ ambtenaren die zelfstandig aan de slag willen met hun loopbaan
Als u wilt ontdekken:
• wat uw kwaliteiten zijn;
• welke waarden voor u doorslaggevend zijn om met plezier te blijven werken;
• wat uw persoonlijke missie is.

Voor begeleiders van 40+ ambtenaren
Het boek kan worden gebruikt als werkmateriaal, handvat, verwijzing of inspiratiebron voor bijvoorbeeld:
• loopbaan- of mobiliteitsadviseurs;
• leidinggevenden met 40+ werknemers in hun team of afdeling;
• adviseurs van uitkeringsinstanties die 40+’ers begeleiden naar ander werk;
• intercedenten van uitzendbureaus gespecialiseerd in de begeleiding van 40+’ers;
• trainers/coaches van 40+ ambtenaren.

Lezers die dit boek kochten, kochten ook:
omslag_je_tweede_carriere_LRJe tweede carrière, nieuwe loopbaankeuzes voor 45-plussers na herbezinning of ontslag is hét basisboek voor de 40-plusser die zich afvraagt hoe het verder moet. Dit optimistische boek staat vol met ervaringsverhalen, informatieve overzichtsartikelen en praktische tips. Invuloefeningen en checklists zetten de lezer aan het werk. Is een carrièrecoach iets voor mij, en hoe vind je een goede? Is studeren een idee?  Hoe vind je eigenlijk je passie?