Geef zelf je lesmethode uit

Zelf-lesmethode-uitgevenHerken je een van deze punten?

  • Je hebt zelf onderwijsmateriaal ontwikkeld, vaak samen met je sectiegenoten, maar het ziet er nog niet echt professioneel uit, en je bent er ook niet zeker van of alles goed leesbaar en begrijpelijk is.
  • Je hebt een mooie lesmethode bedacht en ingevoerd op je eigen school, en je zou wel willen dat ook andere scholen ermee aan de slag kunnen.
  • Je wil laten zien dat jouw school voorop loopt in het ontwikkelen van eigentijds materiaal of met een eigen didactisch of pedagogisch concept.

In al die gevallen is een goed boek een uitkomst.

Hoe maak je een goed boek?

Er zijn globaal drie routes om een boek te maken. De belangrijkste keuze is: doe ik het zelf of schakel ik professionele hulp in? Dit zijn de meest gangbare routes:

  1.  Alles zelf doen

Kun je alles zelf regelen? Je idee omzetten in een plan, aantrekkelijk en toegankelijk schrijven, je tekst corrigeren, een omslag en lay-out ontwerpen en het drukwerk regelen? Dan zit je met een goede dienstverlener die boeken voor je kan drukken helemaal goed. Maar het zit het met promotie? Zou je niet willen dat je boek ook op andere scholen wordt gebruikt? En dat het in de boekhandel te koop is? Ook dat kun je allemaal zelf regelen, maar wij weten dat je wel wat anders te doen hebt. En onze ervaring is dat veel auteurs moeite hebben om van idee naar plan te komen, om de doelgroep, de inhoud en de toon precies te bepalen en om keuzes te maken voor lay-out en druk.

  1. Een traditionele uitgever vragen

Wil je een gerenommeerde uitgever met een geroutineerde marketingafdeling en korte lijntjes naar scholen en boekwinkels? Dan moet je je plan opsturen aan zo’n uitgever. Er bestaat een grote kans dat je niks meer hoort, of dat ze nee zeggen. Ze hebben immers hun eigen teams van auteurs. Maar als ze jouw idee zien zitten, dan zullen ze je helpen en hoef je meestal zelf niet te investeren. Daar staat tegenover dat je van de opbrengst ook maar een klein percentage krijgt, zeker als je de auteursrechten moet delen met veel co-auteurs. Bovendien valt  het niet altijd mee om deze uitgever ertoe te bewegen om je boek te blijven promoten als het na een paar maanden niet meer zo goed verkoopt.

  1. Self publishing met hulp

Uitgeverij Onderwijs van Nu zet jou als auteur aan het stuur, en helpt je met alles wat je nodig hebt. We denken met je mee over je doel en je aanpak, we redigeren je tekst, helpen om illustraties te regelen en we zorgen voor een pakkende layout en goed en betaalbaar drukwerk. Tenslotte zorgen we ervoor dat je boek via de boekhandel te koop is en helpen we met de marketing.

Onderwijs van Nu is een samenwerking van OsmoConsult en BigBusinessPublishers. We hebben verstand van onderwijs en van uitgeven. En we geloven in onderwijsprofessionals.

De kwaliteit van docenten is de meest bepalende factor in het realiseren van goed onderwijs. Je eigen onderwijsmateriaal publiceren helpt je om je als professional te ontplooien en om jouw school en je vak beter op de kaart te zetten. Het levert enthousiaste leerlingen die meer kunnen op. En tevreden ouders. Voor jou en je directie geeft dat veel voldoening en een reden om trots te zijn.

 

Hoe werkt dat met Onderwijs van Nu?

We bespreken graag je plan en je wensen in een vrijblijvend adviesgesprek. Daarna helpen we je om je manuscript te voltooien.

We schakelen eventueel inhoudelijke hulp in, we adviseren je bij het presenteren van de informatie (toon, taalgebruik, indeling, opbouw) en we helpen om een voor leerlingen aantrekkelijk vormgegeven boek te maken. Ook zorgen we voor het drukwerk en de distributie. We zorgen dat je boek te koop is bij Bol.com en Iddink en te bestellen bij alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen.

 

Wat kost dat en wat levert het op?

Meestal zullen we jou of je school vragen om te investeren in de kosten. Je verdient vervolgens zelf het meeste aan de verkoop. In een enkel geval investeren wij ook, en dan delen we de opbrengst.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan via of 030-2270688

Top