Onderwijsmethode uitgeven

Hebben jij en je collega’s samen een onderwijsmethode ontwikkeld, maar ben je nog aan het twijfelen of het goed genoeg is om te laten uitgeven? Laten we aan de hand van een aantal vragen kijken waar je bent in het creatieve proces.

  • Heb je zelf of samen met je sectiegenoten onderwijsmateriaal ontwikkeld maar mist het nog aan professionaliteit of ben je er niet zeker van of alles goed leesbaar en begrijpelijk is?
  • Heb je een mooie lesmethode bedacht en ingevoerd op je eigen school, en wil je dat andere scholen hier ook mee aan de slag kunnen?
  • Wil je laten zien dat jouw school voorop loopt in het ontwikkelen van eigentijds materiaal of met een eigen didactisch of pedagogisch concept?

Beantwoordde je één van deze vragen met een volmondige “JA”? Dan is een goed boek altijd de uitkomst. Onze experts helpen je daar graag bij.

De route naar kennis: een onderwijsmethode uitgeven

We zijn eruit dat je graag jouw onderwijsmethode wilt uitgeven in de vorm van een boek. Er zijn globaal drie routes om een boek te maken. De belangrijkste keuze die je moet maken, is of je alles zelf gaat doen of dat je professionele hulp gaat inschakelen. Er zijn drie gangbare routes die we graag met je bespreken.

1. Je gaat alles zelf doen

Dit omhelst onder andere het omzetten van je idee in een plan, aantrekkelijk en toegankelijk schrijven, je tekst corrigeren, een omslag en een lay-out ontwerpen én het drukwerk regelen. Vergeet niet om ook de promotie van je onderwijsmethode te regelen wanneer je deze gaat uitgeven en de eventuele verkooppunten. Het kan zijn dat je hier helemaal niet op te wachten, want jij wilt doen waar je passie ligt: lesgeven. Gelukkig zijn er nog andere opties.

2. De hulp van een traditionele uitgever vragen

Ze hebben vaak een geroutineerde marketingafdeling en korte lijntjes naar de scholen en boekenwinkels. Er is alleen één probleem: grote kans dat je niks meer van ze hoort als je jouw onderwijsmethode wilt uitgeven of dat ze nee zeggen. Maar als ze jouw idee wel zien zitten, dan ontvang je goede hulp en hoef je meestal niet zelf te investeren. Daar staat tegenover dat de opbrengst van jouw didactische tactiek flink daalt, zeker als je auteursrechten deelt met veel coauteurs. Dit is dus ook geen ideale situatie.

3. Self-publishing met een beetje hulp

Dit is waar wij de hoek om komen. We denken mee met je over je doel en je aanpak, redigeren je tekst, helpen om illustraties te regelen en we zorgen voor een pakkende layout en betaalbaar drukwerk van goede kwaliteit. Tenslotte helpen we met de marketing en de verkooppunten. Dit doen we vanuit onze uitgeverij Onderwijs van Nu, een samenwerking van OsmoConsult en BigBusinessPublishers. En wij geloven in jou, de onderwijsprofessional. Want het onderwijs valt en staat met de kwaliteit van onze docenten. Daarom helpen we graag bij het uitgeven van jullie eigen onderwijsmethoden.

Hoe werkt dat dan met het Onderwijs van Nu?

We bespreken jouw plannen voor het uitgeven van je onderwijsmethode in een vrijblijvend adviesgesprek. Vervolgens helpen we je om het manuscript te voltooien. Hierbij schakelen we eventueel inhoudelijke hulp in, adviseren we bij het presenteren van de informatie en we helpen om een voor leerlingen aantrekkelijk vormgegeven boek te maken. Ook zorgen we voor drukwerk en distributie via bijvoorbeeld Bol.com, Iddink en de boekhandels in Nederland en Vlaanderen. Meestal zullen we jou of je school vragen om te investeren in de kosten. Je verdient vervolgens zelf het meeste aan de verkoop. Vraag jouw vrijblijvende adviesgesprek voor het uitgeven van jouw onderwijsmethode aan via info@bbpublishers.nl of bel naar 030-2270688.

Benieuwd welke boeken er bij ons zijn uitgegeven?

 

Bekijk boeken

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Bezoekadres

Kanaalweg 22b
3526 KM Utrecht

(Gratis parkeren voor de deur, ook uitstekend te bereiken per OV-fiets vanaf Utrecht CS)
Het kantoor is vanwege een trap niet toegankelijk voor rolstoelen.
Heb je een rolstoel nodig? Dan spreken we ergens anders af.

Post

Postbus 108
3500 AC Utrecht

Belt u liever?

Bereik ons tijdens kantooruren op onderstaand nummer:
030-2270688