Je tweede carrière – lezersreacties

Omslag Je tweede carriere‘In één adem heb ik het uitgelezen en toen ik het naast mij neerlegde overviel me een bevrijdend optimistisch gevoel, dat ik nog steeds koester. Het boek geeft goed de valkuilen weer, bij werkloosheid of bij het niet meer je draai kunnen vinden in je huidige baan. Het geeft door alle praktijkvoorbeelden, visies van deskundigen een positieve verrassende kijk op de zaken en inspireert om je eigen kracht te erkennen en in te zetten.

Door het lezen van het boek word je ruimer in denken, creatiever en flexibeler en begrijp je beter de signalen uit de veranderende maatschappij. Ook is het boek tot steun geweest bij het solliciteren en het opzetten van een professioneel netwerk. Na al die jaren ben je daar helemaal uit! En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Om kort te zijn: een zeer nuttig, praktisch, vlot en sprankelend geschreven en bovenal een inspirerend boek. Dit helpt om niet een zielige werkloze te zijn die afwachtend in een hoekje kruipt.’
Liesbeth

‘Ik ben onder de indruk van het boek: het ziet er ontzettend aantrekkelijk, leesbaar, leuk en pittig uit. Een soort Linda voor mensen die aan de slag willen met hun employability/inzetbaarheid/loopbaan.’
Peter Steenkamer, academiebouwer van Fundeon Academie en T8 Academie

‘Iedereen die ontslagen wordt of niet meer goed in zijn vel zit, moet dit boek cadeau krijgen van de werkgever.’
Tineke Veenstra, Aan-Bod Loopbaancoaching

Achterflap_Je_Tweede_Carriere_HR

Een prikkelend en enthousiasmerend boek dat je stimuleert om nieuwe wegen in te slaan. Boordevol ervaringsverhalen, informatieve artikelen, tips, checklists en persoonlijkheidstesten. Misschien is dit boek het begin van iets moois…
Michiel Jongsma

Heel leuk om te lezen en gelukkig positief geschreven. Een aanrader.
Marianne

Leest lekker weg en inspireert tot nieuwe acties.
Annemieke

‘Vandaag heb ik het boek Je 2de carrière in 1 ruk uitgelezen en het raakte me in het hart. Wat is dat knap in elkaar gezet. Precies waar het nu over gaat in mijn leven.’ Stefan, Utrecht (49)

Wat een fantastisch boek. Een aanrader voor alle “zoekende” leeftijdgenoten…
Goverdien, regelneef

‘Verhelderend, hoopgevend en vol inspiratie!’
Bernadet, Hoofddorp

‘Ik vind het een fantastisch boek met enorm veel gevarieerde informatie. Een aanrader voor ieder 40-plusser.
Het ligt op mijn salontafel. Er staan veel bevrijdende artikelen in, en je voelt je niet alleen. Motiverend.’
Nicki Paepe

Doet me goed om als 53-jarige te lezen hoeveel mogelijkheden er zijn voor een nieuwe carriere. Heb een goede baan, maar wil w;el iets anders. Het boek leest prettig, maar belangrijker: het stimuleert! Tot nieuwe ideeën en enthousiaste stappen. Met name het idee ‘ga terug naar toen je 7 was, wat deed je het liefst?’ ss voor mij een eerste stap op weg naar iets nieuws.
Renate

‘Je 2e carrière’ is een lekker leesbaar boek vol verhalen van echte mensen (kijk maar naar de heldere foto’s van leeftijdsgenoten).
Het boek barst van tips en adviezen voor 45plussers die op het punt staan iets anders te gaan doen qua werk.
Ik heb er 3 (wat mij betreft: gouden) tips uit gefilterd die ik graag met je deel:

1. Maak gericht gebruik van je onderscheidende kwaliteit om daarmee een soort van handelsmerk van jezelf te creëren. ( Column ‘Werk aan je personal brand’ van Cees Harmsen)
2. Maak keuzes waarvan je diep van binnen voelt dat je ze wilt maken. Trotseer de spannende en onbekende consequenties. (Loopbaancoach Reina Janssen over hoe je fris blijft als werkende mens)
3. Laat zien wie je bent en waar je voor staat. En als je je afvraagt wie dat dan is, dan ga dan terug naar de tijd dat je 7 was.

Voor degene die nu twijfelt over aankoop: Ik zeg doen. Ik heb in ieder geval een lekkere duw gekregen om als zelfstandig professional door te gaan op de ingeslagen weg.
Met dank voor de leermomenten en de energy-boost.
Anette van Haren voor Frankwatching.com

Het boek heeft een groot ”omdenk” gehalte en is daardoor erg leuk om te lezen. Je hoeft je hier niet doorheen te worstelen en je krijgt er enorm veel energie van! Theorie en praktijk van het vinden van leuk werk worden goed afgewisseld. Kortom: een goede start bij het zoeken naar je tweede carriere begint bij het lezen van dit boek!
Marcel van Unen op Bol.com

‘Een optimistisch en uitdagend boek. Iedereen zal er punten van herkenning
in vinden. En wellicht motivatie uit putten om nieuwe wegen in te slaan.’
Simon Kooistra, hoofdredacteur VNG Magazine, in VNG Magazine, 22 november 2013

‘Dit boek is praktisch, met realistische met inspirerende bijdragen van “ervaringsdeskundigen”. Daarnaast geeft het in grote lijnen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt weer. Kortom: zeer bruikbaar voor mij als loopbaancoach.’
Mia Vergoossen loopbaancoach bij MV Loopbaanontwikkeling & Advies

‘Ik heb dit boek onlangs aan mijzelf kado gegeven. Na dertig jaar hard werken mocht ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit boek geeft een mooi inzicht in (on)mogelijkheden als je die tweede carriere wilt gaan invullen. Ik heb een veel beter inzicht in hoe ik mijn ervaringen mag plaatsen in de huidige arbeidsmarkt.’
Henk Versteeg

 

loes tonmariannefons doryjacques

Top