Alle dagen Libanon

bestelWie Libanon begrijpt, weet hoe het Midden-Oosten in elkaar zit. Alle belangrijke partijen die in de regio met elkaar in conflict zijn, wonen in dit kleine Mediterrane land. Een op de drie inwoners is vluchteling. Het land staat onder hoogspanning.

Libanon-Martijn-van-der-KooijIn een serie meeslepende reportages schetst Martijn van der Kooij een modern, sensueel en vooral verwarrend land. Hij gaat op de thee bij Hezbollah, duikt in het nachtleven van mondain en gay Beiroet, beleeft een spannend avontuur in ‘tricky’ Tripoli en zoekt naar een verborgen synagoge.

Alle Dagen Libanon is een onalledaags portret van een land dat cultureel en historisch nauw verbonden is met Europa.

Met handige reisadviezen!

 

‘De mozaïek van Libanon is in dit boek in al zijn kleurschakeringen tereffend opgetekend.’ Sigrid Kaag, VN-gezant voor Libanon.

‘Prachtig sfeerbeeld van Libanon, dat voor de goed geïnformeerde toerist een topbestemming is.’  Hester Somsen, ambassadeur van Nederland in Libanon

‘Mooie verhalen, met onbevangen blik opgetekend, over een buitengewoon verrassend deel van de Arabische wereld.’ Hans Luiten, auteur van ‘Begrijp jij het Midden-Oosten nog?’

‘Prima reisgids voor de politiek bewuste en avontuurlijke toerist’, Checkpoint, maandblad voor veteraren.

‘Onderhoudend en origineel’, NBD Biblion.

Bekijk het inkijkexemplaar.

Lees het proefhoofdstuk ‘Lopen met Ronnie’

Luister naar het gesprek met Martijn van der Kooij bij EénVandaag.

Alle dagen Libanon
Van tricky Tripoli tot bruisend Beiroet
Martijn van der Kooij
136 blz, € 16,95
isbn 9789491757341
Bestel Alle dagen Libanin bij de webshop van de uitgeverij: BetereBoeken.nl

Of bestel het e-book

‘In één ruk uitgelezen. Ik kwam in een wereld terecht waarvan ik niet wist dat ie bestond. Fascinerend.’ Jeroen op Bol.com

‘Dit is precies het soort boek dat ik wil lezen voor ik op reis ga. Het gaat over de mensen en het land zoals het echt is.’ LoetjeV op Bol.com

Over de auteur
Libanon-Martijn-van-der-Kooij-auteurMartijn van der Kooij (Fijnaart en Heijningen, 1974) is historicus, schrijver en journalist. Hij is auteur van vier boeken, was jarenlang politiek analist bij BNR Nieuwsradio en werkt sinds 2014 bij Kamerbreed, hét politieke radioprogramma van AVROTROS dat wekelijks te horen is op NPO Radio 1.
In 2010 publiceerde Van der Kooij samen met Dirk van Harten Mark Rutte, alleen voor de politiek, een niet geautoriseerde biografie van de VVD-leider en eerste liberale premier sinds 1913. In 2007 publiceerde hij, eveneens met Van Harten het boek Lui, links en lak aan de burger. Vooroordelen over ambtenaren. Beide boeken zijn bestsellers (meer dan 10.000 verkochte exemplaren). In 2006 verscheen van de hand van Van der Kooij de politieke biografie Annelien Kappeyne van de Coppello. Strijdvaardig en eigenzinnig, over de legendarische VVD-politica Kappeyne van de Coppello.
Van der Kooij bezoekt sinds 2012 veelvuldig Libanon en reisde ook rond in verschillende andere landen in de regio. Naast het Midden-Oosten heeft ook Brazilië zijn belangstelling.