Inspiratie voor je loopbaan – de beste loopbaanboeken op een rij

De beste loopbaanboeken voor elke levensfase vind je hier.

Afgestudeerd-wat-nuWaar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? Een vraag die veel starters op de arbeidsmarkt bezighoudt. Als je net bent afgestudeerd, weet je vaak nog niet waartoe je in staat bent en bij welk werk dat past. Bovendien is de werkloosheid onder jongeren hoger dan ooit.

In dit boek vertellen 28 starters wat zij zijn gaan doen na hun afstuderen en wat zij aan toekomstige starters kunnen meegeven. Auteur Nina Janssens haalt uit die verhalen vijf strategieën voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt: bij jezelf beginnen, beslagen ten ijs komen, investeren in jezelf, opvallen in de massa en voor jezelf beginnen.

 

 

50-plus-werkboekHet Grote 50+ Werkboek geeft een motiverende en realistische kijk op de hedendaagse arbeidsmarkt. Wat is er allemaal veranderd en wat moet je doen om aan het werk te blijven? En wat moeten werkgevers en beleidsmakers doen om de kansen voor 50-plussers te vergroten?

Aan de hand van ervaringsverhalen, feiten & cijfers, portretten, tips, achtergrondverhalen, en praktische opdrachten geven de auteurs inzicht in hoe de arbeidsmarkt tegenwoordig werkt en hoe je als 50-plussers je plek in deze snel veranderende markt verovert en behoudt.

 

 

Je-tweede-carriere”Hoopvolle verhalen, ervaringen en heel veel tips van (ervarings)deskundigen op het gebied van loopbaanplanning’ Margriet

‘Je tweede carrière verfrist, biedt inspiratie en energie en het voorziet de lezer van heldere aanknopingspunten voor vervolgstappen.’ Loopbaancoach Loes de Blok in Loopbaanvisie

In één adem heb ik het uitgelezen en toen ik het naast mij neerlegde overviel me een bevrijdend optimistisch gevoel, dat ik nog steeds koester.’ Liesbeth, Tilburg

 

 

DroombaanMet dit boek over dromen, talenten en verlangen helpt loopbaancoach Edward Tuheteru je om nieuwe keuzes te maken voor je loopbaan. Zijn PLEK-methode is een eenvoudig en praktisch instrument om inzicht te krijgen in wie je bent, waar je vandaan komt, en welk werk goed bij jou past.
Aan de hand van het levensfasemodel van Erik Erikson krijg je inzicht in keuzes en opgaven die voor elke levensfase anders zijn, en snap je meer over je eigen ontwikkeling en de uitdagingen waar je voor staat.

 

 

 

De V-factor staat voor alle levens- en werkervaring die je hebt zodra je de veertig bent gepasseerd. Geleerde lessen, natuurlijk overwicht, zelfstandigheid, relativeringsvermogen, allemaal prachtige kwaliteiten die je prima kunt inzetten voor de tweede helft van je loopbaan. Dit boek helpt je om een plan te maken voor het vervolg van je carrière aan de hand van jouw V-factor.

In deze unieke loopbaanroman krijg je als lezer tussendoor vragen en oefeningen om zelf aan de slag te gaan. Je ontdekt wat je werkelijk belangrijk vindt, waar je talenten liggen en wat je wilt bereiken. En daar blijft het niet bij. Als je het boek uit hebt, heb je je eigen actieplan om jouw loopbaan een nieuwe impuls te geven.

 

 

Dit #1 Managementboek van Bas Kodden (Nyenrode) helpt je een HELD te worden: een Hoog Energieke Leidingnemende Doener. Een HELD is bevlogen, vitaal en toegewijd en weet waar zijn talenten liggen. Als HELD heb je meer plezier in je werk, lever je betere prestaties en maak je een grotere kans op succes.

Word een HELD’ is geschreven voor iedereen die op zoek is naar nieuwe energie, passie en bevlogenheid en voor leidinggevenden die hun organisatie vanuit een positieve flow willen laten groeien.

 

 

 

Instant-sabbatical-Elise-VerbergWil jij ook eens afstand nemen om nieuwe keuzes te maken? In plaats van met je hoofd onder de dekens te kruipen, je huis te verbouwen of een jaar door Azië te reizen, kun je beter meteen aan de slag gaan met vragen die er écht toe doen. Gewoon thuis of op vakantie.

Instant sabbatical is jouw reisgids en coach tegelijk en helpt je om de rust te nemen en te bedenken hoe je verder wilt groeien. In dit werkboek vind je beproefde vragen en oefeningen van topcoaches

Top