De oceaanfietser

oceaanfietser-dromen-durven-samenwerkenDe oceaanfietser, een verhaal over dromen, durven en samenwerken

Om aandacht te vragen voor zijn droom – een wereld zonder grenzen – fietste de Perzische Nederlander Ebrahim Hemmatnia van Dakar in Senegal naar Sao Paolo in Brazilië. Over land en over zee. Het was een barre, nooit eerder door een mens ondernomen tocht, waarin hij tenauwernood ontsnapte aan de dood.

In dit boek vertelt hij hoe zijn krankzinnige plan werd geboren en hoe hij heeft doorgezet, ook al verklaarde iedereen hem voor gek. Hij wist steeds meer supporters te verzamelen die wél in zijn project geloofden. En zo werd de bootfiets ontworpen en gebouwd, en fietste Ebrahim ermee naar Zuid-Amerika. Drieduizend kilometer over de oceaan.

‘Als je echt iets wilt, is niets onmogelijk.’

oceaanfietser-bootfiets

 

 

 

 

De oceeanfietser
Ebrahim Hemmatnia
120 blz, full colour
Met een voorwoord van Melanie Schultz – Van Haegen
isbn 9789491757266 € 19,95
Bekijk hier het inkijkexemplaar

 

De_oceaanfietser_boek_8_haaienDe_oceaanfietser_boek_10_tapeDe_oceaanfietser_boek_12_Kinderen

 

Luister naar het interview met De oceaanfietser op Radio 1, Langs de lijn en omstreken

      De oceaanfietser op radio 1, Langs de lijn

of bij BNR:

      BNR Nieuwsradio - BNR Nieuwsradio

 

‘Aangrijpend en inspirerend boek’, lezer FritsG op Bol.com

‘Een ‘must read’ voor iedere reiziger om zijn droom, wat het ook moge zijn, na te leven.’ Jos Ensing op reishonger.nl

Opgenomen in het Guiness Book of World Records voor de langste reis per amfibiefiets.logo_YouBeDo

De opbrengst van dit boek gaat naar Stichting WillPowered. Bestel dit boek bij YouBeDo, dan geef je nog eens 10% aan een goed doel.

oceaanfietser-dromen-durven-samenwerkenInnovatie-adviseur, idealist en avonturier Ebrahim Hemmatnia werd geboren in 1976 in Perzië. Hij studeerde in Teheran en, na zijn vlucht naar Nederland, aan de Universiteit Utrecht. Om aandacht te vragen voor zijn droom – een wereld zonder grenzen en onderwijs voor iedereen – richtte hij de stichting World With No Borders op, en later de Stichting WillPowered. In 2015 werd hij ’s werelds eerste oceaanfietser. In een zelf ontwikkeld voortuig fietste hij over land en over zee van Afrika naar Zuid-Amerika. Hemmatnia is sinds 2016 vermeld in het Guinnes Book of World Records voor de langste reis per amfibiefiets. Hij geeft inspirerende lezingen over dromen, durven en samenwerken. De oceaanfietser – Ebrahim Hemmatnia – geeft inspirerende lezingen over zijn project en het volgen van je droom. Meer informatie via uitgeverij BigBusinessPublishers.

De oceaanfietser is uiteraard ook te koop bij Bol.com of bij de betere boekwinkel.