Toon

Toon - de impact van een dodelijk arbeidsongeval - omslagOp een woensdagochtend wordt Toon van der Loo onwel bij het werk in een reactor. Hij raakt in coma en overlijdt. Zijn nabestaanden worstelen met de vraag waarom dit hem is overkomen.

In dit openhartige boek vertellen zijn echtgenoot en zijn zwager hoe zij het arbeidsongeval en de nasleep ervan hebben beleefd en hoe ze er alles aan hebben gedaan om deze gebeurtenis toch betekenis te geven.

Ze vragen zich af waarom bedrijven en slachtoffers na een bedrijfsongeval haast als vanzelf in een juridisch gevecht belanden en waarom verzekeraars in zo’n geval geautomatiseerde brieven sturen en geen medeleven kunnen tonen

Met een indrukwekkend staaltje omdenken stappen ze uit het conflict en gaan ze samen met Toons werkgever aan de slag om ongelukken als dit te voorkomen.

Toon is een dramatisch verhaal en tegelijk een optimistisch pleidooi voor meer menselijkheid en meer lef bij het omgaan met onveiligheid op het werk.

Toon
De impact van een dodelijk arbeidsongeval
isbn 9789491757549
Karien van der Loo en Patrick van de Sande
288 blz paperback, € 24,50

 

Over de auteurs
Karien-van-der-LooKarien van der Loo-van de Sande werd weduwe toen haar man overleed bij een bedrijfsongeval. Naast haar dagelijkse werk als winkelbediende in een bakkerij werd zij in korte tijd ervaringsdeskundige van een dodelijk arbeidsongeval. Zij schreef dit boek niet alleen vanuit haar innerlijke motivatie om te leren omgaan met het verlies, maar nog meer om andere mensen te inspireren.

 

 

Patrick-van-de-SandePatrick van de Sande is de broer van Karien. Hij hielp zijn zus jarenlang bij de afhandeling van alle zaken van het ongeval. Met zijn juridische, financiële en fiscale kennis schrijft hij vooral over de zakelijke kant van het ongeval.

 

 

 

 

Als nabestaanden van een dodelijk arbeidsongeval zetten Karien en Patrick zich in als vrijwilliger van Stichting Arbeidsongevallen. Een stichting die zich inzet voor een betere positie van slachtoffers van arbeidsongevallen in Nederland.

Karien bij Omroep Brabant

Karien en Patrick bij Hart van Nederland