Villa Begonia

woonvormen-ouderen-villa-begoniaInspirerende woonvormen voor ouderen vind je in Villa Begonia. In 18 portretten van ouderen die wonen zoals ze willen. Inspiratie voor 50-plussers die vooruit kijken.

Goed oud worden, prettig wonen. Wie wil dat niet? Maar kan dat straks nog wel? Woonvormen waarin je aangenaam oud kunt worden, zijn nog dun gezaaid. Maar ze bestáán. In allerlei variaties: een beschut hofje in hartje stad, een betaalbaar all-inclusive pension, een kant en klare mantelzorgwoning bij de kinderen in de tuin, een Thuishuis voor wie bang is te vereenzamen.
Villa Begonia laat 18 mensen van 55 tot 101 jaar aan het woord, die hun alternatief voor het bejaardenhuis al hebben gevonden. Of zelf bedacht en gebouwd. Hun verhalen laten zien dat het kan: de derde levensfase doorbrengen in een woonvorm die past bij je wensen en (zorg)behoeften.
Villa Begonia geeft niet alleen een uniek inkijkje in de groeiende variatie aan woonvormen voor ouderen in Nederland. Het is ook een medicijn tegen verlammende zwartgalligheid over de oude dag.

Villa Begonia
Waar woon jij als je oud bent?
Ditty Eimers
isbn 9789462038097
112 blz, full colour, € 12,95
Dit boek is niet meer in de handel maar nog wel te koop via de auteur.

OVER DE AUTEUR

Ditty Eimers is journaliste. Ze schrijft onder meer voor Trouw, Vrij Nederland, Psychologie Magazine, TPO online en Plus Magazine.  www.dittyeimers.nl

ANDEREN OVER VILLA BEGONIA – Woonvormen voor ouderen

“Als je 65 bent, heb je gemiddeld nog 20 jaar te gaan, waarvan 14 zonder beperkingen. Welke dromen en ambities heb je? Waar wil je wonen? Dit boek biedt inspirerende voorbeelden voor 50-plussers die vooruit durven te kijken.” Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde en auteur van “Oud worden zonder het te zijn”

“Villa Begonia gaat over ouderen die wars zijn van betutteling. Om vrolijk van te worden.” Stella Braam, auteur van “Ik heb Alzheimer. Het verhaal van mijn vader” en “Ik blijf thuis. Het verhaal van mijn moeder”

“Hoe je  verandert als je ouder wordt, kun je niet voorspellen. Maar het geeft zoveel voldoening om niet alleen af te wachten wat er over je heen komt” Hannie Hanhart (76), woont met 35 leeftijdgenoten als goede buren samen in een zelfbouw ecologisch wooncomplex

 “Een prachtig boek met inspirerende portretten over wonen.” David van Bodegom, arts, schrijver en verouderingswetenschapper bij de Leyden Academy, kennisinstituut over vitaliteit en veroudering.

“Dit boek laat zien dat ‘oud’ ook levenslust kan betekenen. Dit wordt geïllustreerd met Franse avonturiers, 70-ers die over muurtjes springen en een grijze pot die weer lucht krijgt. Lees! Wees niet bang voor wat komen gaat!” Peter Prak, oprichter van Stichting Knarrenhof Nederland

“Ik kocht één exemplaar voor mijn ouders van 83, eentje voor mezelf. Ik heb genoten van de prachtige verhalen en foto’s. Fijn om ook eens iets positiefs te horen over ouderen. Je moet wel zelf het heft in handen nemen.”
Ellen Lucker, Utrecht