Word je eigen diëtist

Afvallen, omgaan met diabetes type 2 of juist méer eten, je kunt het allemaal zelf. Diëtist Mieke Daenen schreef de serie Word je eigen diëtist. Met heldere adviezen, recepten en overzichten helpt ze je om je eigen persoonlijke menu samen te stellen waar je fitter en gezonder van wordt. En je blijft lekker eten!
Mieke Daenen heeft ruime ervaring in het begeleiden van volwassenen en kinderen met overgewicht en diabetes type 2. Zij richt zich op het helpen ontwikkelen van een ander eetpatroon.

 

 

Eet lekker minder koolhydraten

De laatste jaren is steeds meer gebleken dat een verminderde inname van koolhydraten positief bijdraagt aan de bloedsuiker, fitheid en het gewicht van mensen. Door dagelijks minder koolhydraten te eten kun je diabetes type 2 voorkomen en zelfs behandelen.

In dit boek vind je allerhande informatie over koolhydraten, diabetes en beweging. Ook ook staan hierin ontbijt-, lunch- en dinerkaarten om zelf een dagmenu mee samen te stellen. Meer weten

 

Koolhydraatarm kookboek

Het Koolhydraatarm kookboek bevat heerlijke koolhydraatarme recepten die je snel en makkelijk kunt bereiden. De recepten bevatten pure ingrediënten die je overal kunt krijgen. Met de praktische koolhydratenkaarten krijg je makkelijk inzicht in de hoeveelheid koolhydraten per product. Meer weten

 

 

 

 

 

Eet lekker meer eiwitten

Door het ouder worden en door minder beweging vermindert onze spiermassa in de loop der jaren geleidelijk. Tussen het 20e en 80e levensjaar verliezen we naar schatting de helft van onze skeletspieren. Dit wordt sarcopenie genoemd. Het eten van meer eiwitten is belangrijk om het verlies van spiermassa en spierkracht tegen te gaan.
De bedoeling van dit boek is om jou te helpen bij het vinden van de juiste hoeveelheid eiwitten waar jouw lichaam op dit moment behoefte aan heeft.
In Eet lekker meer eiwitten vind je als lezer allerhande informatie over eiwitten, sarcopenie en beweging. Maar ook staan hierin ontbijt-, lunch- en dinerkaarten om zelf een dagmenu mee samen te stellen. Meer weten

 

Top